Ta deg en tur til Fagtorget, som er konferansens møteplass,
med mulighet for å lære mer om de ulike løsningene som blir presentert i løpet av konferansen.
I år er det rekord på antall utstillere, antallet nærmer seg 30 stykker. Du finner fullstendig oversikt under, med mulighet for å klikke på den enkelte og lære mer.
Fagtorget er også en møteplass for brukere, pårørende og fagpersoner - med rom for samtaler, utprøving av nye løsninger, dele erfaringer, lære nye ting, leke litt, utforske og mye mer.
Fagtorgets åpningstider for de som er påmeldt konferansen og er konferanse-deltakere: I konferansens åpningstid fra kl. 09.00 til kl. 15.00 begge dager.
Fagtorgets åpningstider for ALLE andre som IKKE er konferanse-deltakere:
Fra kl. 12.00 til kl. 15.00, både tirsdag 11. og onsdag 12. februar er det fri inngang på Fagtorget for alle som har interesse av å lære mer om hva som finnes av mestringsteknologi for utviklingshemmede.
Vi håper å se brukere, pårørende, elever, lærere, arbeidstakere, arbeidsleder, gamle og unge.
Følg med på konferansens Facebookside eller denne nettsiden, for å være oppdatert på programforandringer og andre viktige opplysninger.
Asker kulturhus er godt tilrettelagt for rullestoler.
Abilia vil vise hjelpemidler innen kognisjon, kommunikasjon og varsling. Produktene favner et bredt spekter fra hjelpemidler på papir til digitale plattformer, og hvor de fleste løsninger er på avtale med NAV hjelpemiddelsentralen. Det vil være mulig å både se og prøve ut de ulike hjelpemidlene.
Abilia er et internasjonalt hjelpemiddelfirma som utvikler, produserer og selger moderne hjelpemidler for mennesker med funksjonsnedsettelser.
Hjelpemidlene gir mulighet til økt selvstendighet og mestring i hverdagen, ved hjelp av digitale plattformer for støtte av tid og struktur, alternativ- og supplerende kommunikasjon og betjening av ulike funksjoner i hjemmet med digitale og elektroniske løsninger.
AMAJO er en norsk leverandør av sansehjelpemidler.
På vår stand presenterer vi et bredt utvalg av produkter designet for å stimulere sansene og fremme velvære og livskvalitet for personer med spesielle behov.
Oppdag et univers av sansestimulering!
Vi inviterer deg til å utforske vårt sortiment av sansehjelpemidler, som inkluderer alt fra beroligende tyngdeprodukter og interaktive boblerør til taktile leker og skreddersydde sanserom. Våre nøye utvalgte produkter er utviklet for å bidra til en roligere og mer strukturert hverdag, samtidig som de stimulerer sansene på en positiv måte.
Besøk vår stand og opplev forskjellen våre løsninger kan gjøre.
Her møter du Loraine, Aslaug eller Tor Christian, som gjerne viser deg hvordan våre produkter kan skape bedre hverdager for både brukere og omsorgspersoner.
Kontaktinfo: Tor Christian Gudmundsen
Sales Manager/Ergoterapeut
Telefon: 67 07 43 40/466 60 877 tor.gudmundsen@amajo.no
Vi ønsker å bidra til å styrke den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen til tross for sykdom og sosial, psykisk eller fysisk nedsatt funksjonsevne.Velferdsteknologi kan også fungere som støtte til pårørende og bidra til å forbedre kvaliteten på tjenestetilbudet.
Vi ønsker at våre innbyggere skal føle seg trygge og oppleve mestring enten de er hjemme i egen bolig eller andre steder.
Under finner du mer informasjon om velferdsteknologi vi tilbyr:
Digital hjemmeoppfølging av din helse fra ditt eget hjem, med kort vei til helsepersonell som følger med og har oversikt over din helsedata.
Elektronisk medisineringsstøtte i form av en medisineringsrobot som sikrer at du får riktig medisin til riktig tid. Om noe skulle skje eller om du ikke tar de planlagte medisinene, vil hjemmetjenesten bli varslet og følge opp dette.
Lokaliseringsstøtte, er GPS-lokalisering er for deg som har utfordringer med å finne veien tilbake. GPS’en gir sanntidslokasjon til pårørende eller helsetjenesten som kan henter deg dersom du ikke er tilbake etter avtalt tid.
Trygghetsalarm: Trygghetsalarm med alarmknapp hvor du kan tilkalle hjelp med utrykning til din bostedsadresse. Til trygghetsalarmen kan man også ha røyk/brannvarsler og andre sensorer som varsler til samme bemannede responssenter basert på hendelser.
Eli Sofie Berg (Digitaliseringsrådgivere, helseinformatikere) og Lisa Kristine Hagen (Digitaliseringsådgiver, helseinformatikere) står der 11. Februar
Thomas Dahl (Rådgiver, systemansvarlig) og Vibecke Aagedal (Systemrådgiver) er der 12. februar.
«Hei, mitt navn er Karsten Warholm, og nå skal vi trene sammen!»
Karsten er en av flere profilerte personer i Norge
som bidrar til å slå et slag for folkehelsen i en helt unik app.
Bravo er en gratis treningsapp utviklet for mennesker med utviklingshemming
og andre som profiterer på motivasjon i form av belønning.
Screenshot
Appens formål Appen er utviklet for en målgruppe der svært få oppfyller de nordiske anbefalingene innen fysisk aktivitet, hele 8 av 10 strever med overvekt. Samtidig som man vet at en inaktiv livsstil for mennesker med utviklingshemning kan få enda større konsekvens enn for befolkningen ellers.
Brukerstyrt med faglig tyngde
Inkluderende design og universell utforming i fokus
Motivasjon fra kjendiser
Gamefication
Bravo er forankret i målgruppen, som i stor grad har vært med å utforme appens design, funksjonalitet og innhold. Dette har bidratt til at treningsappen fremstår som brukervennlig, morsom og motiverende. Gjennom et belønningssystem med visuelle premier, konkurranser og positive tilbakemeldinger fra kjente profiler, bidrar ikke bare appen til økt aktivitet, men gir en følelse av mestring og felleskap.
Workshop med Designit for utvikling av selve appen.
Dignio er leverandør i Norge av elektroniske medisindispensere og
digital hjemmeoppfølging. Dette leverer vi i en og samme plattform, Dignio Prevent.
Vår løsning gjør det lettere å følge opp pasienter i deres eget hjem. Enten det er
målinger som skal tas, medisiner som skal mates ut eller deling av informasjon– alt
kan styres fra det samme administrasjonssystemet, Dignio Prevent. Det gir
helsetjenesten mulighet til å følge opp flere pasienter samtidig, uten at det går på
bekostning av kvalitet. Mer frihet og trygghet til pasienten, og en enklere hverdag for
helsepersonell.
Dignio levere den elektroniske medisindispenseren Karie og den elektroniske
dosetten Mobili.
I Dignio har vi store ambisjoner.
Vi vil
• Gjøre helsevesenet mindre avhengig av tid og sted
• Gi pasientene økt frihet og kunnskap om egen helsesituasjon
• Forbedre pasientens etterlevelse og resultater
• Gjøre det mulig for helsepersonell å hjelpe flere pasienter med bedre kvalitet
• Gjøre helsevesenet smartere og mer bærekraftig
Dignio har hatt pasienter på løsningen i over ti år, og har over 200 norske kommuner
på kundelisten, i tillegg til en rekke sykehus. Vi er i dag til stede i fire land:
Storbritannia, USA, Island og Norge. Spredt over hele verden er vi i dag 60+ ansatte
som hver dag arbeider for å utvikle en løsning i verdensklasse.
På vår stand vil du treffe Karoline Hurlen og Lars Schøyen salsteamet.
Ecura BPA har den siste tiden arbeidet målrettet med å skape Norges fremste kompetansemiljø for inkluderende spilling. Inkluderende spilling er kort forklart tilpasninger av spilltitler og -utstyr som bidrar til at alle som ønsker det kan spille, uavhengig av fysisk og/eller kognitivt funksjonsnivå.
I den forbindelse har vi nå laget den dynamiske veilederen «Tilgjengelighet i spillmiljøer» .9 av 10 unge spiller, men hva skal til for å tilrettelegge for funksjonshemmede. Deltagelse i den digitale spillkulturen er viktig for å være likeverdig i dagens samfunn. Veilederen er utarbeidet som et første steg på å få flere til å kunne delta.
Dokumentet er utviklet i samarbeid med KRED Norge, E-sport Alliansen og Handicappedes Barn Foreldreforening, og endelig versjon vil lanseres under Arendalsuka 2025. Frem mot dette ønsker vi alle som har innspill, og forslag til forbedringer og innhold til å gi sine tilbakemeldinger inn i det videre samarbeidet. Veilederen finner dere her: Veileder
På Mtek for alle vil August Estensen fra Ecura sammen med Ole Martin Pedersen Gjestad fra KRED Norge forklare nærmere hvordan vi arbeider med dette i det daglige. Mikey Karlsen fra Ecura vil også dele historier om hva gaming har betydd for han gjennom ungdomstiden og i frem til i dag.
På standen møter du enten Hege, Liselotte, Frida eller Sofie.
Evondos gruppen er Europas ledende leverandør innen automatiserte medisindispenseringssystemer.
Evondos sin unike tjeneste gir betydelige kvalitets- og kostnadsfordeler for helse- og omsorgstjenester.
Tjenesten gjør det mulig for personer med behov for medisinsk behandling å få riktig medisin til rett tid og i riktig dose automatisk, noe som forbedrer pasientsikkerhet, og medisinsk etterlevelse og støtter selvstendig liv i hjemmet.
Tjenesten er basert på avansert teknologi, og består av en medisineringsrobot som er installert hjemme hos tjenestemottaker, med skybasert kontrollsystem og serviceelementer.
Evondos gruppen sysselsetter i dag totalt 300 fagfolk i Norden og Nederland, og betjener titusenvis av brukere daglig.
På standen til HabTech AS treffer du folk fra Øvre Eiker kommune.
De som driver HabTech var desverre forhindret fra å komme denne gangen.
HabTech AS har utviklet og driver appene; e-plan habilitering og e-talk ASK,
som begge er tilgjengelige på AppStore.
HabTech AS ble stiftet våren 2021 og har mål om å utvikle intuitive og individuelt tilpassede
digitale hjelpemidler på allment tilgjengelige plattformer.
Løsningene er basert på habiliteringsfaglig kompetanse
hvor tilrettelegging for mestring, motivasjon
og medvirkning er prioriterte innsatsområder.
«På denne standen treffer du noen av de som jobber med KnowMe, de har mye erfaring og kjenner systemet godt.
Hjelpemiddelet KnowMe er utviklet for personer uten verbalt språk. Alle har rett til å forstå og bli forstått. Det handler om verdighet og medmenneskelighet, retten til å kunne være en del av et fellesskap og ta egne valg.
Personene vi retter oss mot har ingen eller liten forutsetning for å lære og bruke andre etablerte ASK-hjelpemidler, de kommuniserer med egne kroppsutrykk, gester, blikk og lyder. Nærpersoner er viktige, du og andre som hjelper personen må ta dere tid til å se, reflektere, tolke og gjøre uttrykkene tilgjengelig i KnowMe for at han eller hun skal bli sett og forstått hver dag.
Målsetningen med kommunikasjonssystemet er å legge til rette og skape de beste forutsetningene for at brukeren skal bli forstått på sine uttrykk. KnowMe krever ikke at brukeren skal tilegne seg ferdigheter eller kunnskap for å kunne bruke kommunikasjonssystemet. Vi tar utgangspunkt i det brukeren kan fra før, og dennes uttrykk. Dette gjør det lettere for de som har store kognitive utfordringer å ivareta god kommunikasjon og samhandling.
Møt Hilde-Sofie Mordt på standen til Milla Says!
På vår stand vil du treffe Hilde-Sofie Mordt, vår faglige rådgiver og kursholder innen Tegn til Tale og Alternativ og Supplerende Kommunikasjon (ASK). Hilde-Sofie er utdannet vernepleier med spesialisering innen ASK og atypisk kommunikasjon. Hun er en viktig del av teamet som jobber for å gjøre kommunikasjon mer tilgjengelig for alle.
Hva er Milla Says? Milla Says er Norges ledende Tegn til Tale-app, et kommunikasjonsverktøy som hjelper både brukeren og deres nærpersoner med å forstå og tolke tegn på en mer presis måte.
Gjennom Milla Says’ partnerfortolkede hjelpemiddel får brukeren et skreddersydd verktøy som støtter og forbedrer kommunikasjonen, enten det er for barn, unge eller voksne.
Milla Says har også avtale med NAV Hjelpemiddelsentralen, som gjør det mulig for flere å få tilgang til hjelpemiddelet.
Forståelse er Nøkkelen! Milla Says er ikke bare et verktøy; det er en bro som bygger forståelse mellom de som bruker Tegn Til Tale og verden rundt dem. Tenk deg hvordan det føles å ikke bli forstått. Å misforstås kan føre til frustrasjon, sinne og tristhet. Derfor er det kritisk viktig at de rundt den som kommuniserer kan tolke og forstå tegnene som brukes.
Med Milla Says har du et verktøy som hjelper nærpersonene rundt å tolke og forstå tegnene som brukes.
Josephine som du ser i denne filmen er en av veldig mange aktive og fornøyde Milla Says brukere og som vi har vært så heldig å få et lite innblikk i hennes hverdag.
Film av Josephine 7 år
Det er mange grunner til at du trenger Tegn Til Tale som supplerende eller som støtte til din kommunikasjon. Vi har i dag aktive brukere fra 6 måneder til 42 år, som trenger Milla Says for å bli forstått på sitt språk og tolket på sine tegn og sin måte og gjøre tegnet på.
Som Josephine sine foreldre så fint formidler, og som vi veldig ofte får tilbakemelding om, med Milla Says sin plattform opplever de rundt mindre frustrasjon og aggresjon hos tegn-bruker.
Denne frustrasjonen og aggresjonen blir mer krevende jo eldre de blir. Da gjør det godt å høre om unge voksne som går fra 2 ressurser rundt seg hele tiden, til en reduksjon til en, og etterhvert trenger bare sporadisk og mer rolig oppfølging.
Kontaktinfo:
Kontakt oss for spørsmål eller du ønsker gjennomgang av tjenesten.
Standen vil være betjent på onsdag 24. januar fra kl. 12.00 til kl. 15.00.
På standen treffer du Tora og Turid som er ergoterapeuter og rådgivere ved NAV Hjelpemiddelsentral Vest-Viken.
De har ansvar for fagområdene: kognisjon, alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), varslingshjelpemidler, sansehjelpemidler og hjelpemidler for rettskriving.
De er tilgjengelige for spørsmål rundt hjelpemidler fra NAV Hjelpemiddelsentral i dagligliv, fritid og arbeid.
«Opplæring av helsepersonell i kapittel 9: en sammenligning av klasseromsundervisning, e-læring og nanolæring.»
To masterstudenter i atferdsvitenskap, Sunniva Fosser Hansen og Andrê Minde, samarbeider for tiden med Ullensaker kommune, og Habilitering Hadeland AS for å se på nye opplæringsmetoder for de ansatte.
De ansatte skal ha opplæring i kapittel ni i helse og omsorgstjenesteloven; rettsikkerhet ved bruk av tvang og makt på personer med psykisk utviklingshemming.
Dette foregår enten i form av klasseromsundervisning, e-læring eller nanolæring og effekten av disse vil sammenlignes.
Nanolæring er en digital form for læring som innebærer å skape kompetanse rundt et tema gjennom korte uformelle undervisningsøkter på 2-3 minutter. Den bruker teori blant annet om behovet for repetisjon i læring, refleksjon og forsterkning for å sørge for bedre innlæring av stoffet.
På standen til NorMedia treffer du Jannicke som gjerne vil prate med deg om bruk av symboler og NorMedias programmer og produkter.
NorMedia leverer flere programmer rettet mot kommunikasjon(ASK), språkutvikling og for personer med lese- og skrivevansker.
Vi leverer også ferdigtrykkede papirprodukter med symboler, kommunikatorer, brytere og diverse kommunikasjonsutstyr.
Våre hovedprodukter er InPrint 3, Widgit Go, Widgit Online og SymWriter – alle våre programmer inneholder Widgit Symboler.
Widgit Symboler brukes til mange formål: for kommunikasjon, på nett, på papir, i læremidler, apper, nyheter og mye mer.
Se mer om oss og våre produkter på hjemmesiden vår: www.normedia.no
Omhu er i dag en solid leverandør av fag- og journalsystem, med en stadig større krets av både private og offentlige kunder.
WeissTech AS ble etablert av Philip Aspholt Weisser i 2016. Prototypen til Omhu ble utviklet i de 2 følgende årene og høsten 2018 var første versjon av fag- og journalsystemet klar for drift og salg. Philip knyttet i denne tiden til seg et stjerneteam av ansatte og rådgivere for å strukturere firmaet og sikre den faglige forankringen.
Hans drøm og visjon ble virkeliggjort ved hjelp fra blant annet Innovasjon Norge, Forskningsrådet, NTNU og Valdres Sparebank.
Omhu kvalitetssikrer en kontinuerlig utvikling av verktøyet i samarbeid med utvalgte pilotkunder, faglige rådgivere og egne ansatte med mange års bakgrunn fra ulike helse- og omsorgstjenester.
Med fag- og journalsystemet Omhu oppnår du:
En tryggere og mer stabil hverdag for tjenestemottakerne. Systemet legger til rette for aktiv støtte og en personfokusert praksis.
Økt livskvalitet og mindre uønsket adferd.
Økt mestring og forutsigbarhet som gjør hverdagen bedre for både tjenestemottakere og de ansatte.
En reduksjon på antall systemer. Ved å forenkle og automatisere tunge administrative oppgaver blir det mer tid til fag og reell omsorg.
Forutsigbarhet, oversikt og enkel administrering fører til mer kostnadseffektive tjenester.
På standen til Picomed vil du møte Sunniva som vil vise deg kommunikasjonsløsninger og hjelpemidler for mennesker med nedsatt funksjon i hånd og arm.
Kommunikasjonsløsningene er for de som har nedsatt eller ingen funksjonell tale.
Her finner du maskiner for de som benytter symboler, tekst, bilder eller har behov for en kombinasjon av dette.
Vi har løsninger for de som kan betjene med berøring, brytere, hodemus og øyestyring.
Du vil også finne en tegn-til-tale hanske som du kan lære de tegnene du ønsker selv, om de er standardisert eller personlige vil hansken si det du har lært den.
For de som har utforinger med finmotorikk i hendene og ønsker å skrive, tegne, male eller betjene nettbrett har vi med et nytt hjelpemiddel som heter guided hands.
For de med redusert arm funksjon har vi også med en dynamisk armstøtte som kan kompensere for manglende muskelkraft.
Pletly forener omsorgspersoner på én plattform, noe som fremmer effektiv, transparent og personlig tilpasset omsorg.
Pletly tilbyr personlig tilpasset omsorg for personer med autisme og utviklingshemming, og sørger for at deres unike behov blir ivaretatt. Plattformen vår forbedrer kommunikasjonen mellom omsorgspersoner og familier, og gir åpenhet og trygghet om deres sikkerhet og velvære.
«Pletly har i stor grad forbedret kommunikasjonen og samarbeidet mellom omsorgspersoner og helsepersonell som er involvert i omsorgen for barnet mitt med spesielle behov. Denne brukervennlige plattformen gjør det mulig for oss å dele viktig informasjon om min sønns behov, symptomer og daglige opplevelser, noe som skaper et godt sammenknyttet støttenettverk.» – Laraleigh Windom
Det er Ridderne som har hovedansvaret for konferansen og Fagtorget.
I tillegg er det flere enkeltpersoner som bidrar på forskjellige måter for å få laget den beste konferansen for deg som deltaker, utstiller eller foredragsholder.
Ridderne har ikke egen stand, men ønsker du mer informasjon, kan du kontakte Informasjonen.
På fagtorget vil du møte ansatte fra Frydenhaug skole som deltar i forskningsprosjektet ROSA som handler om robotstøttet kommunikasjonsopplæring for barn med autisme og intellektuell funksjonsnedsettelse.
De kan demonstrere hvordan man kan fjernstyre roboten og fortelle om sine erfaringer med bruk av robot i undervisningen.
De kan også fortelle om sine erfaringer så langt med SCERTS-rammeverket som blir beskrevet i foredraget «Snakk med meg robot II». SCERTS-rammeverket er et pedagogisk verktøy og som er spesielt egnet for barn med autisme. Det kan brukes for å vurdere elevens nåværende ferdigheter, sette mål og vurdere fremgang over tid. SCERTS står for Social Communication (SC), Emotional Regulation (ER) og Transactional Support (TS).
På standen møter du folk fra SensCom som brenner for å forbedre inkontinenspleien for de som mottar omsorg og for de som utfører omsorgen.
SensCom har utviklet DignaCare inkontinenssensor.
DignaCare er en fleksibel sensor som festes på utsiden av inkontinensproduktet, og varsler om behov for skift via en brukervennlig app.
Sensoren passer like godt i en bolig med tilrettelagte tjenester, som på sykehjem.
Sensoren har vært utprøvd i flere boliger, blant annet i Fredrikstad, hvor vi har sett veldig gode resultater. Flere boliger er også på vei!
I Sunstone jobber vi for å gjøre en forskjell i folks liv ved bruk av teknologi.
Vårt hovedprodukt er Pathways – en innovativ plattform for strukturert læring og håndtering av uønsket atferd.
Pathways forenkler hverdagen med bedre samarbeid, sømløs dataregistrering, effektiv planlegging, og rask rapportering.
Med appen kan du til og med registrere brukerdata på farten, direkte fra låst skjerm eller smartklokke.
Trygg-Grunn VR er et konstandseffektivt og enkelt VR-system. Brillene kan raskt brukes det når man ønsker eller trenger opplæring, øving eller når trening skal gjennomføres.
Trygg-Grunn VR har lav brukerterskel og krever hverken wifi, kontrollere, PC eller kabler.
Alt man trenger kommer i en enkel bærbar beskyttelseskoffert.
Alt dette gjøres tilgjengelig slik at den enkelte får riktig innhold som kan oppleves når og hvor som helst.
Opplæring og trening kan gjennomføres på egne premisser, tilpasset alles hverdag når det er tid eller behov for det.
På standen vil vi vise frem hvilke løsninger vi har vært med å lage sammen med et allsidig utvalg kunder.
Trygg-Grunn har også et eget forum som er åpent for alle interesserte.
På denne standen treffer du Emilie, psykolog og PhD-cand ved Institutt for Klinisk medisin, Universitetet i Oslo. Emilie har lang erfaring med barn og voksne med store kommunikasjonsvansker. Hun har de siste fire årene jobbet med forskningsprosjektet “Forstå meg!”, og de leder nå videre utvikling av systemet.
NÅR SMERTE IKKE OPPDAGES
Noen mennesker med store språkvansker klarer ikke formidle at de har vondt. Dette kan gjelde mennesker med alvorlige utviklingsforstyrrelser, ofte med samtidig cerebral parese og psykisk utviklingshemming. Det kan også gjelde mennesker med ervervede hjerneskader og alvorlige demenstilstander.
Noen blir gjennomvåte av svette innen smerten oppdages. Når du er gjennomvåt av svette så har du hatt ekstremt vondt over lang tid. Vi bør klare å fange opp smerten lenge lenge før.
I «Forstå meg!» bruker vi puls sammen med kontekst for å gi en stemme til personer uten entydig språk. De fysiologiske parametere, i sammenheng med kontekst registrert av pleiere og omsorgspersoner, utgjør et dynamisk alarmsystem for smerte og stress.
“Forstå meg!” gir mennesker uten entydig språk en stemme – Et skritt mot å gi dem den omsorgen og oppmerksomheten de fortjener.
FORSTÅ MEG BIDRAR TIL BEDRE OMSORG
Tidlige data fra en pågående studie viser at «Forstå meg!»-systemet synes å kunne avdekke smerte som tidligere har gått ubemerket. Dette ved f.eks. spesifikke bevegelser, feil bruk av utstyr, og akutt smerte som skyldes klemming eller trykk. Rapporter generert fra den
innsamlede dataen har så langt vist seg å være til hjelp for å tilpasse omsorg og lindre smerten. (Funnene er en del av en pågående studie og må ikke regnes som fullverdige forskningsresultater, da endelige resultater vil publiseres i fagfellevurdert tidsskrift når studien er ferdigstilt).
VIDERE UTVIKLING
Emilie og kolleger ble nylig tildelt midler fra Universitetet i Oslo for å gjøre systemet de forsker på om til en app slik at teknologien blir mer tilgjengelig. Appen vil automatisk generere rapporter om pulsmønstre og deres sammenheng med kontekstuell informasjon over tid. Den vil dermed gi innsikt i mønstre av stress og smerte som tidligere var ukjent.
Systemet muliggjør skreddersydd omsorg, og gir muligheten til å evaluere endringer gjennom før- og etterdata.